Geo-ict'er | OverheidZZP: Je Volgende Interim Opdracht Bij De Overheid (2024)

Over de opdracht

In het kort: Je gaat de GIS-infrastructuur onderhouden, problemen oplossen, prestaties optimaliseren en updates implementeren. Samenwerken met teams en leveranciers om GIS-projecten te ondersteunen en bij te dragen aan heroriëntatie van de GIS-omgeving. Vereisten: bachelor- of masterdiploma, ervaring met Esri software en sterke communicatieve vaardigheden.

De Geo-ict specialist

In onze uitgestrekte provincie is ruimte een schaars goed. Om op een verantwoorde manier met deze ruimte om te gaan, is ruimtelijk inzicht van essentieel belang. Ongeveer vijftig collega’s zijn direct of indirect betrokken bij het GIS-landschap. Zij adviseren, voeren ruimtelijke analyses uit en bieden inzicht in het ruimtegebruik van verschillende beleidsthema’s binnen de provincie. Producten die hierbij worden gebruikt en ontwikkeld zijn onder andere interactieve themakaarten, combinaties van diverse kaartlagen en open data.
De Geo-ict specialist is verantwoordelijk voor het onderhoud, de optimalisatie en de continue werking van de GIS-omgeving binnen de provincie Groningen. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid en efficiëntie van de GIS-infrastructuur gewaarborgd. Samenwerking met diverse belanghebbenden, zoals GIS- en Geo data specialisten, functioneel beheerders, Geo data beheerders en technisch applicatiebeheerders, is hierbij essentieel. De Geo-ict specialist opereert vanuit het team Technisch Applicatie Beheer.
Vanwege een tijdelijke behoefte aan extra ict-beheer binnen de GIS-omgeving zijn we op zoek naar uitbreiding van het team. Taken en verantwoordelijkheden omvatten onder andere het onderhoud van de GIS-infrastructuur, probleemoplossing en incidentbeheer, prestatieoptimalisatie, implementatie van updates en upgrades en samenwerking en communicatie met interne teams en externe leveranciers. Ervaring met FME Desktop en FME Server voor data-integratie en kennis van Python zijn vereist en gewenst.
Wat we zoeken is een ervaren geo-ict specialist die voor minimaal een half jaar substantieel kan worden ingezet (minimaal 3 dagen per week) en bereid is om geheel of gedeeltelijk op locatie te werken. Gezien de organisatorische en technologische veranderingen binnen onze organisatie, is een heroriëntatie van de GIS-omgeving noodzakelijk. Naast het technisch beheer van de GIS-omgeving verwachten we ook een bijdrage aan deze heroriëntatie op technisch, procesmatig en organisatorisch gebied.

Eisen

LET OP: Het is voor onze opdrachtgever noodzakelijk dat je aan al de gestelde functie-eisen kunt voldoen. Dit moet overtuigend blijkenuitjeCV. Alleen dan is reageren op deze opdrachtzinvol.

– Bachelor- of masterdiploma in een relevant vakgebied zoals Geografische Informatiesystemen, Computerwetenschappen, Geografie, of een gerelateerd technisch veld.– Aantoonbare meerjarige en recente ervaring met het beheer van Esri software waaronder ArcSDE, ArcGIS Server, ArcGIS Enterprise en Portal for ArcGIS, ArcGIS Pro.– Diepgaande kennis van GIS-software, databases en servers.– Voor data integratie is FME Desktop en FME Server ervaring noodzakelijk.– Python ervaring is gewenst.– Certificeringen zoals Esri Technical Certification (bijv. ArcGIS Desktop Professional, ArcGIS Enterprise Administration Associate) zijn een pluspunt.

Wensen

LET OP: Op basis van de wensen van onze opdrachtgever wordt bepaald of je eventueel wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek. Het is dus noodzakelijk dat je ook op de wensen een sterkematchhebt.

– Ruimtelijk inzicht: Cruciaal voor het verantwoord omgaan met fysieke ruimte.– Onderhoud van GIS-infrastructuur: Installeren, configureren en onderhouden van GIS-software, databases, servers en applicaties.– Probleemoplossing en incidentbeheer: Diagnose stellen en snel reageren op technische problemen en storingen.– Ervaring met FME Desktop en FME Server: Noodzakelijk voor data-integratie.– Python ervaring: Gewenst voor technische taken.– Prestatieoptimalisatie: Identificeren van verbeteringen voor GIS-prestaties, zoals fine-tuning van servers en optimaliseren van databases.– Implementatie van updates en upgrades: Beheren van software-updates, patches en nieuwe versies van GIS-software.– Samenwerking en communicatie: Nauw samenwerken met interne teams en externe leveranciers.– Bachelor- of masterdiploma in een relevant vakgebied: Vereist voor de functie.– Aantoonbare ervaring met Esri software: Inclusief ArcSDE, ArcGIS Server, ArcGIS Enterprise en Portal for ArcGIS, ArcGIS Pro.– Diepgaande kennis van GIS-software, databases en servers: Essentieel voor de functie.– Sterke probleemoplossende vaardigheden: Vermogen om snel te reageren op technische problemen en storingen.– Uitstekende communicatieve vaardigheden: Effectief werken in een teamomgeving.– Esri Technical Certification: Een pluspunt voor de functie.– Bereidheid om op locatie te werken: Geheel of gedeeltelijk, zeker tijdens de inwerkperiode.– Bijdrage aan heroriëntatie van GIS-omgeving: Technisch, procesmatig en organisatorisch.

Procedure

De sluitingsdatum van deze opdracht is de harde deadline van onze opdrachtgever.

  • Om je krachtig voor te kunnen dragen hebben wij minimaal één werkdag nodig om samen met jou alle bescheiden in orde te maken.
  • Wanneer je interesse hebt in deze opdracht en overtuigd bent van een sterke match, reageer dan direct!
  • Naast een actueel en op de opdracht gericht CV zullen wij altijd vragen om een bondige persoonlijke motivatiebrief (inclusief een toelichting per functie-eis en -wens) en een indicatief uurtarief.


Op basis van deze informatie kunnen wij voor je aan de slag! We nemen contact met je op om alle verdere details goed door te nemen en duidelijke afspraken metjetemaken.

Geo-ict'er | OverheidZZP: Je Volgende Interim Opdracht Bij De Overheid (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5243

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.